| | Contact: +31 (0)70-3454432

Producten.

Leer van een Meester Verhalenverteller hoe jij beter wervend kunt leren spreken!

Cover Experrttips WINSTON Experttips

Bestel je boek op de volgende manier:

1. Bestel bij bol.com
2. Bestel bij managementboek.nl
3. Bestel direct bij ons door een email te sturen

Zou jij met zelfvertrouwen een professionele presentatie willen geven voor een grote groep mensen? Wil jij met succes jouw verhaal kunnen vertellen aan jouw klanten? Dat kan nu!

WES Boek cover

 

Bestel nu het WES-E-Book voor maar €17 ex. BTW.

 

 

 

Weet je nog hoe het was toen je op school de eerste presentatie moest geven van je leven. Angstzweet, niet meer uit je woorden kunnen komen en dagenlang voorbereiden! Je was totaal niet bezig met de houding die je moet aannemen en ook niet hoe je stem het beste kunt gebruiken zodat je je medeleerlingen bij de les kon houden.

Je was eigenlijk alleen maar bezig met de angst voor het presenteren zelf. En dat is heel jammer want het is leuk om met zelfvertrouwen voor een groep te kunnen staan en je verhaal te kunnen doen waar mensen naar willen luisteren.

We hebben het allemaal moeten leren door ervaring. Dat geldt ook zeker voor mijzelf. Ik heb de laatste jaren zoveel presentaties gedaan en elke keer als ik een seminar of training geef, heb ik een leermoment. Je leert door het doen en ik kan je helpen om met een aantal simpele stappen jouw leerproces te versnellen.

Bekijk deze video over de WES methode nu het nog kan! Dit aanbod is slechts beperkt geldig tot ….. En daarna zal deze video alleen beschikbaar zijn voor leden.

 

header_ar_winstonMijn naam is Winston Scholsberg en ik heb meer dan 5000 voorstellingen als verhalenverteller gedaan, honderden optredens als muzikant en heel veel trainingen en seminars! Deze ervaring kun jij nu gebruiken! Ik wil mijn kennis en kunde doorgeven aan iedereen die beter wil leren presenteren.

Waarom? Omdat ik overtuigd ben dat het verbeteren van jouw presentatie- en communicatievaardigheden je echt helpt bij het realiseren van jouw zakelijke doelstellingen. Je gaat anders met problemen om en verandert een stressvolle situatie in een mooi moment! Nooit meer een ongemakkelijk sollicitatiegesprek maar een to the point presentatie van jezelf en jouw vaardigheden, zodat jij ook jouw droombaan krijgt!

Master Your Story, Master Your Influence!

MasteringYourNegotiationSkillsWord een professionele verhalenverteller met deze uitgebreide handleiding en leer professioneel presenteren in 7 eenvoudige stappen met de WES-methode!

In deze online training gaat het erom te ontdekken hoe jij een betere verhalenverteller kunt worden. Jij zult sterker en beter voor een groep mensen staan en jezelf kunnen presenteren. Je zult veel meer zelfvertrouwen en overtuiging uitstralen. En je zult met overtuiging mensen inspireren!

Dit handboek over Public Speaking geeft jou veel achtergronden, presentatie- en communicatietools zodat jij een gereedschapskist vol vaardigheden bezit en je een persoonlijke transformatie ondergaat van goede spreker naar meesterverteller!

Beter leren presenteren met de WES methode in 7 stappen:

- WES-STANCE – Werk aan je houding op het podium

- WES BREATH – Verbeter je ademhalingstechnieken

- WES-STATE – Bepaal de “State of Mind” wat jouw verhaal nodig heeft

- WES-WALK – Hoe loop je naar het podium toe?

- WES TALK – Stel je voor!

- WES SCAN – Direct contact maken met je publiek

- WES MOVE – Gebruik jouw lichaamstaal

Maak gebruik van 21 exclusieve en uitgebreide oefeningen om concreet en met succes te werken aan het verbeteren van jouw presentatie- en communicatievaardigheden! Word een Meester Verhalenverteller!

Wat levert het mij op?

  • Succesvolle presentaties in elke situatie
  • Tevreden klanten, leerlingen, collega’s, vrienden en familieleden
  • Perfecte voorbereiding wanneer je gaat spreken in het openbaar
  • Boost in jouw zelfvertrouwen bij sollicitatiegesprekken of salarisonderhandelingen
  • Betere gezondheid door minder stress
  • Mensen kunnen bereiken met jouw boodschap
  • Waardering en bewondering voor de manier waarop jij jezelf presenteert

Wat zeggen anderen?

“Ik heb Winston leren kennen als een bijzonder vriendelijke, integere en open persoonlijkheid. Winston is goed in staat gebleken om met zijn directheid maar ook zorgvuldigheid een spiegel voor te houden. Ik heb er erg veel aan gehad. Hij heeft mij beslist nieuwe inzichten verzorgd en een andere wijze van presenteren laten zien. Het is jammer dat de sessies afgelopen zijn. Ik had zeker nog veel meer kunnen leren van Winston en ik zal hem zeker blijven volgen!”
Marcel Wentink – Agis Zorgverzekeringen
“Winston Scholsberg werkt erg snel en efficiënt. Winston was in staat om de informatie die ik gaf heel snel te verwerken in de training. Ik voelde mij tijdens de training snel op mijn gemak. Dit kwam vooral door Winston’s warme en open persoonlijkheid. Tijdens de training heb ik op een creatieve manier ontdekt hoe ik verbinding met het publiek kan maken. Na 120 minuten had ik behoefte om nog meer te leren, wat vloog de tijd voorbij.”
El Rahmani Majoor – Plaatsvervangende Brigadecommandant van de Koninklijke Marechaussee
“Winston is de vaste coach voor verscheidene activiteiten van onze netwerkorganisaties The Other Network en Young Global People. Hij heeft de afgelopen tijd dan ook veel workshops en trainingen verzorgd op het gebied van presenteren. Naast Winston zijn professionele kwaliteiten is het erg fijn om met hem te werken en is hij een van de meest integere mensen die ik ken.”
Young Global People & The Other Network, Melvin Tjoe Nij (Directeur)

WES & kids dansen met Anansi

Winston is een verhalen verteller en entertainer. Zijn handelsmerk is dat zijn voorstellingen altijd 100% interactief zijn. Winston vertelt de verhalen gekleed in een exotisch Afrikaans gewaad. Met zijn expressieve wijze van vertellen weet hij iedereen, groot of klein aan zijn lippen te kluisteren.
Winston is een verteller in hart en nieren. Hij combineert het vertellen van een Anansi-verhaal en het zelf meespelen van de leerlingen. De leerlingen worden in gelegenheid gesteld om de dieren uit het verhaal in hun respectievelijke rollen na te spelen.
Hij is altijd in staat om een groep mensen mee te nemen op zijn grappige en boeiende manier. De voorstellingen zijn zowel voor kinderen als volwassenen. Winston heeft in de afgelopen 22 jaar meer dan 6000 Anansi voorstellingen verteld voor jong en oud. Van Groningen tot Maastricht en van Den Haag tot Enschede.

Bent u geïnteresseerd in een Anansi voorstelling? Neem dan contact op en ontvang een voorstel.

Anansi in de kast


Anansi is een sluwe spin, handig, zelfverzekerd en altijd iedereen te slim af. Het verhaal van lering en vermaak. Dè spin die alles beleeft. Wat zal hij dit keer weer eens maken? Tijdens de voorstelling zal Winston een verhaal vertellen in de belevingswereld van kinderen. Hij zal precies uitbeelden wat Anansi in het verhaal meemaakt. Als Anansi bijvoorbeeld lacht of huilt zal Winston dat ook doen.
Alle voorstellingen van Winston worden gekenmerkt door een hoge mate van interactiviteit.

De vertelvoorstelling ‘Anansi in de kast’ speelt Winston Scholsberg voor de jongste leerlingen (4 tot 6 jaar). Hij vertelt in deze voorstelling een avontuur van Anansi de spin. In dit verhaal speelt De Slang een belangrijke rol. Winston gebruikt een grote vertelkast (Kamishibai) waarin platen geschoven worden die de vertelling illustreren.

Anansi in de Kast” is een programma voor kinderen van 3 tot 7 jaar. In dit geval wordt gebruikgemaakt van een vertelkast. De kinderen worden per voorstelling meegenomen in de verschillende avonturen van Anansi, o.a.

Anansi en de slang – De grote koning Konu was de grootste en sterkste machtigste heerser van heel Afrika, Die koning was zo groot en machtig daarom had hij alle dieren naar zijn paleis ontboden, De slang voelde zich te goed om naar de koning af te reizen. De koning schakelt Anansi in om met een list de slang zover te krijgen. Zal het Anansi lukken?

In het eerste deel van de voorstelling laat hij de leerlingen kennismaken met verschillende dieren uit het oerwoud. Deze dieren komen één voor één tevoorschijn op een grote vertelplaat.
Daarna begint het echte verhaal waarin al die dieren een rol spelen. Anansi de spin speelt in het verhaal de hoofdrol. Hij is de grote sluwe slimmerik. De Slang delft het onderspit.
Anansi en de andere dieren hebben, zoals dat in fabels altijd het geval is sterk menselijke trekjes. Zowel de goede als de minder goede eigenschappen komen duidelijk naar voren.

Jamsi voor Anansi – Anansi moet voor het eerst echt aan het werk van de koning. Hij moet net als alle andere dieren op het veld meehelpen in ruil voor Jamsi een lekkernij van dat land. Anansi heeft helemaal geen zin om te helpen, maar na de dreiging van een lange gevangenisstraf door de koning meldt hij zich de volgende morgen onder luid protest op het veld van de Jamsi. Hoe zal dit aflopen, Jamsi voor de koning, jamsi voor Anansi?

Anansi en de De leugen – Wat is erger als iemand iets over je zegt dat niet waar is of als je pijn hebt van je oorlel of je linkerteen? De koning heeft last van een steenpuist op zijn rechterbil, niemand kan hem helpen of zou het Anansi de slimme spin wel lukken.

Anansi en de Schuldeisers – Anansi gaat op pad om eten te kopen, maar hij heeft geen geld. Hoe kan hij aan eten komen zonder een eurocent op zak? Dan maar op de pof, hoe zal dat aflopen zal hij zijn schuld kunnen betalen?

Anansi verteld door…

De voorstelling ‘Anansi verteld door…’ is voor wat oudere leerlingen (6 tot 12 jaar). In deze vertelvoorstelling beleeft de sluwe spin Anansi allerlei verschillende korte avonturen.
Winston Scholsberg vertelt deze verhalen vanuit een Surinaamse achtergrond, op geheel eigen wijze,

Meestal begint hij met een verhaal dat is ontstaan in de slaventijd en gaat daarna verder met een aantal verhalen waarin Anansi allerlei slimme streken uithaalt. Anansi fopt de koning en de tijger en laat weten dat een leugen meer pijn doet dan een puist op je bil.

Anansi vertelt door voor 8 t/m 12 jaar

Anansi en de slang – De grote koning Konu was de grootste en sterkste machtigste heerser van heel Afrika, Die koning was zo groot en machtig daarom had hij alle dieren naar zijn paleis ontboden, De slang voelde zich te goed om naar de koning af te reizen. De koning schakelt Anansi in om met een list de slang zover te krijgen. Zal het Anansi lukken?
Jamsi voor Anansi – Anansi moet voor het eerst echt aan het werk van de koning. Hij moet net als alle andere dieren op het veld meehelpen in ruil voor Jamsi een lekkernij van dat land. Anansi heeft helemaal geen zin om te helpen, maar na de dreiging van een lange gevangenisstraf door de koning meldt hij zich de volgende morgen onder luid protest op het veld van de Jamsi. Hoe zal dit aflopen,Jamsi voor de koning, jamsi voor Anansi?

Anansi en de De leugen – Wat is erger als iemand iets over je zegt dat niet waar is of als je pijn hebt van je oorlel of je linkerteen? De koning heeft last van een steenpuist op zijn rechterbil, niemand kan hem helpen of zou het Anansi de slimme spin wel lukken.

Anansi en de Schuldeisers – Anansi gaat op pad om eten te kopen, maar hij heeft geen geld. Hoe kan hij aan eten komen zonder een eurocent op zak? Dan maar op de pof, hoe zal dat aflopen zal hij zijn schuld kunnen betalen?

Testimonials

“De kinderen moesten erg om Winston lachen en hadden het er ’s middags nog over. Bovendien was iedereen erg positief en enthousiast over hoe Winston het deed. Het was dan ook niet alleen een voorstelling voor de kinderen…”- Docente St. Aloysiusschool
“Winston Scholsberg beschikt over een jaloersmakend talent. Hij kan zijn publiek uren boeien of hij nou managers, verstandelijk gehandicapten of gedetineerden toespreekt. De coach/trainer en verhalenverteller beheerst de kunst van het vertellen als geen ander.”- Guido Castagna – Spits
“Wanneer gaan we weer? Dit zouden we iedere week wel willen!”- Docente De Oosterweide

Bij de Multi Jam kom je op bezoek bij de ‘muziekdokter’ en bij verteller en muzikant Winston Scholsberg en zijn muzikanten. Kinderen krijgen een interactieve voorstelling te zien waarin verschillende liedjes worden gespeeld, allerlei instrumenten worden gebruikt en spannende muziekverhalen worden verteld.

De muzikanten maken er samen met de kinderen een spetterend feest van met liedjes en muziekinstrumenten vanuit de hele wereld waar de kinderen zelf op mogen spelen, met als einddoel: spelenderwijs langdurige en intensieve contacten stimuleren tussen kinderen met verschillende culturen en/of sociaaleconomische achtergronden. Aan het einde van de voorstelling gaat iedereen in een uitbundige stemming naar huis!

Aanvullende informatie
Multi Jam is een swingende jamsessie vanuit de multiculturele cross-overgedachte. De kinderen mogen met alles meedoen, krijgen een stukje kennis mee van de instrumenten, mogen op het podium komen en zich uiten in de vorm van zang, dans en spel samen met en aan hun klasgenootjes.

Testimonials
“Winston, je hebt veel mensen geraakt in hun ziel afgelopen vrijdag. Alleen maar enthousiaste reacties: 100% nieuwsgierige groeikracht en binding -met hun eigen verhaal-. Vanuit mijn hart bedank ik voor je inbreng en ik heb diep respect voor je talent.”
“He wat zie ik daar, wie loopt daar over straat. Het is een hele grote beer, dansend in de maat. Twaalf kinderen van St. Mattheusschool in Rotterdam zeggen dit versje ritmisch op, en besluiten het geheel met een coole pose. Zij hebben dit van het digibord waar Winston het voor doet. De klas geniet en stil zitten dat kan niet. Gaat de beat te snel, geen probleem dan speelt de meester het zelfde ritme langzamer op de trommel. Het samen werken, het ervaren en het aanleren van de vormstructuur van de muziek, en ritmisch bewegen kunnen verwoord worden in de doelen die de Inspectie aan het onderwijs stelt.” Peter van der Veer, Vakleerkracht muziek, St. Mattheusschool voor ZMLK

Winston gebruikt het lichaam als instrument. Handen, voeten, dijen, borstkas, noem maar op: alles maakt muziek. En met die geluiden kun je swingende ritmes maken. Winston verschijnt op het digitale schoolbord.
Meteen wordt de klas geactiveerd. Binnen 5 minuten staat er een swingend ritme. Stap voor stap maakt hij het moeilijker. Ervarend leren, motorische ontwikkeling, sociale cohesie en luisteren staan bij Winston’s Muziekschool centraal.

Winston’s Muziekschool is een manier om kinderen, via het digitale schoolbord, kennis te laten maken met ritmische muziek en bodypercussion. De kinderen ontwikkelen spelenderwijs, zowel geestelijk als lichamelijk,
hun vaardigheden en zelfstandigheid. Kijken, luisteren en bewegen zorgen daarbij voor een (korte!) plezierige afleiding om vervolgens fris verder te kunnen gaan met de dagelijkse lessen. Ook voor de docenten blijkt het een leuke opkikker.

De werkwijze is bijzonder laagdrempelig, een docent kan even vijf minuten van Winston’s Muziekschool gebruik maken op een moment dat het uitkomt. Er zijn verschillende niveau’s voor de onder- midden- en de bovenbouw.

Website www.winstonsmuziekschool.nl

 

 

Back to Top