Hoe maak je de juiste verbinding aan de telefoon

De kunst van het maken van de juiste verbinding bij telefonische acquisitie volgens de WES methode. Natuurlijk is het van belang om te zorgen dat je in jouw eigen goede staat bent, dat je weet waarom je belt en dat je in de juiste flow bent zoals eerder besproken in een vorig artikel.

En dan komt het er op aan dat jouw luistervermogen op het hoogste niveau is. Zodat je elke nuance kan horen in de stem van jouw gesprekspartner. Op het moment dat je dat kunt horen en interpreteren, dan kun je bepalen en welke staat hij of zij is.

Bijvoorbeeld wanneer jouw gesprekspartner vrij snel praat dan weet je dat hij of zij in een visuele staat is. En wanneer jij dan in jouw eigen staat blijft praten en niet “matched” met de snelheid van de ander dan maak je niet de juiste verbinding. Je gebruikt dan de woorden als “Zie je wel wat ik bedoel?” en “Dat ziet er goed uit!” Zodoende lijk je meer op elkaar en zul je een prettiger gesprek gaan voeren…je maakt kans op een goede verbinding.

En als je eenmaal lekker in gesprek bent dan gaat het natuurlijk om het aanprijzen van jouw product of dienst. Maar eigenlijk gaat het nog meer om het verhaal wat jij te vertellen hebt. Want op het moment dat jij gaat spreken gaat het volgens de WES methode niet meer om jou maar zorg je er voor dat de ander jou begrijpt, verstaat en hoort zodat hij of zij ook de juiste verbinding met jou maakt.

Stel dat jij een meer auditief ingestelde persoon bent en je vertelt jouw verhaal dan graag rustig en gecontroleerd. Je kiest jouw woorden voorzichtiger en bent kalmer. Dan zorg je er eerst voor dat je “matched” met de staat van de andere persoon (bijvoorbeeld de visuele staat zoals hierboven beschreven). Je praat eerst met dezelfde snelheid en toon. En als je de juiste verbinding hebt gemaakt dan ga je jouw gesprekspartner “pacen”. Je neemt de leiding en brengt hem of haar meer naar jouw staat toe.

In jouw geval ga je langzaam vertragen en neem je jouw gesprekspartner mee naar de auditieve staat. En nu wordt het heel interessant. Want als het goed is hebben ze niet door dat jullie nu in de door jou gewenste staat zitten. Omdat jij nu in jouw comfort zone zit kun je makkelijk jouw verhaal doen en zal de ander open staan om naar jou te luisteren en ja te zeggen om het voorstel wat jij gaat doen.

In de Public Speaking Seminar van 18 November leer je beter presenteren volgens de WES methode. En een belangrijk onderdeel van de WES methode is het bepalen van de staat waarin je wilt zijn of moet zijn om jouw verhaal zo goed mogelijk over te kunnen brengen. Wil je weten hoe dat werkt? Kom dan langs bij de eerst volgende seminar.

PSMC augustus & november 2017