The Agreement Frame

Ik kan mij herinneren dat ik in Cambodja was voor een training aan de Woman’s International Group. Ik gaf deze training op uitnodiging aan een groep van 160 succesvolle zakenvrouwen of vrouwen van succesvolle zakenmannen. Zij waren met deze groep bij elkaar om te netwerken en het organiseren van verschillende events zoals het ondersteunen van diverse goede doelen.

Ik wist is dat de WES methode veel verschillende raakvlakken heeft met communicatie op verschillende manieren. Een van deze vrouwen was zo enthousiast geworden, omdat ze zelf een hele positieve uitwerking had ervaren van een van de tools die ik gebruikte, dat ze voorstelde om een keer met haar man te praten. Haar man werkte bij het Amerikaanse leger en bekleedde een hele hoge positie. En je kunt wellicht voorstellen dat deze man een hele duidelijke sterke communicatie heeft. En de reden dat ze mij vroeg was omdat zij in haar communicatie vaak botste met haar man.

En ik moet eerlijk zeggen dat toen ik hoorde welke functie deze man had, ik ter voorbereiding echt even aan mijn eigen communicatiestijl moest werken. Toen ik aankwam bij de imposante villa van deze militair was ik onder de indruk en realiseerde ik mij dat ik meer bezig was met het beheersen van mijn staat, mijn emotie ter voorbereiding op wat zou komen. Ik wist dat deze man ruim 1 meter 90 was en ik ben een stuk kleiner. Dat speelt een rol, want de non verbale communicatie tussen ons zou heel interessant kunnen worden.

Uiteindelijk kwam ik binnen en nam plaats in zijn kantoor. Het eerste wat de man zei was: “Zo ..wat ga jij me leren?” En ik was niet onder de indruk en antwoordde: “Ik weet het niet, vertel me wat je nodig hebt.” Het gesprek kwam langzaam op gang en uiteindelijk vertelde hij mij dat hij moeite had om met Franse mensen te werken. Die vond hij nogal arrogant. Ik vroeg hem: “Wat bedoel je precies? Bedoel je dat de communicatiestijl van de Fransen niet bij jou past en dat je niet kunt matchen met hen?” En dat bevestigde hij volmondig met alle emotie die daarbij hoort.

Hij wilde graag een betere manier leren om met deze Franse mensen om te kunnen gaan. En nadat we een aantal voorbeelden hadden doorgenomen ben ik met hem aan de slag gegaan om te zorgen dat hij een betere verbinding kon maken met een fransman. De tool die ik gebruikte was de “Agreement Frame” met als doel om in een gesprek niet te vechten maar juist te dansen met de ander. Meeveren in plaats van direct te reageren en te beargumenteren.

We hebben toen een aantal situaties doorgesproken en geoefend. Nu kan ik redelijk acteren en was ik bijzonder trots op de Fransman die ik tijdens dit rollenspel speelde. Want op het moment dat ik een Frans accent gebruikte en in de aanval ging zag ik het gezicht van deze grote Amerikaan vuurrood worden. Hij reageerde direct ondanks dat ik geen echte Fransman was uiteraard. En toen ik hem vroeg hoe hij zich voelde reageerde hij met : “I want to hurt you and choke you!” Deze reactie was heftig en oprecht. Het zat deze man bijzonder hoog en het was duidelijk dat hij zijn emoties niet onder controle had.

Uiteindelijk hebben we deze oefening een aantal keren herhaald en realiseerde deze man zich dat hij rustiger werd en meer controle had over zijn emotie en de antwoorden die hij gaf.

Het mooie was dat ik zijn vrouw de volgende dag tegenkwam en ze vol verbazing aan mij vroeg: “Wat heb je met mijn man gedaan?” Ik stond even perplex en vroeg wat er aan de hand was. Ze zei dat het een compleet andere man was geworden en dat ze geen woordenwisselingen meer hadden. Deze man was superslim en heeft de WES methode gebruikt om ook de communicatie met zijn vrouw te verbeteren. Hij heeft zijn communicatiestijl aangepast aan de luisterstijl van zijn vrouw met als resultaat een hele blije vrouw!